June 2021

Bio-Courtyard House

Bio Courtyard House is oriented around a double-height vertical courtyard that opens up the house to the north.

Conceived as an ecosystem or bio-mechanical core, the courtyard acts as a lifesustaining force that environmentally supports the entire site and nurtures occupants with a high quality biophilic indoor–outdoor experience.

It is the core that sustains the biophilic experience in a responsive structure that embraces innovative ideas and technologies, integrating solar passive design strategies into the building’s expression to maximise occupant health and happiness.

The abundant soft landscape is visible and accessible from every part of the house, and a fully-operable protective shade to exclude summer sun and allow winter sun deep into the house.

Architecture: DesignInc
Photography: Dianna Snape